ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Afacerilor Interne are un nou secretar de stat

10:33 | 10.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Interne are un nou secretar de stat. Funcția va fi ocupată de Mariana Lucrețeanu, care a fost până în prezent deputat în Parlament. Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern, transmite MOLDPRES. 

Propunerea a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

„În cadrul instruirilor din țările UE, Mariana Lucrețeanu a acumulat o bună practică în gestionarea proiectelor de mare anvergură și experiență managerială. La fel, deține experiență de colaborare în domeniul migrației și muncii cu oficiali instituționali, societatea civilă și lideri din sectorul privat. Este un bun cunoscător al legislației și instrumentelor de gestionare a migrației din UE. Din 2023, în calitate de deputat în Parlament, a cooperat cu MAI pentru a soluționa diverse probleme din domeniul migrației și a refugiaților. A condus ședințe de discuții, grupe de lucru și a cooperat direct cu oficiali guvernamentali pentru a actualiza legislația în domeniul migrației și pentru a îmbunătăți sistemul de gestionare și integrare a migranților”, a afirmat Adrian Efros. 

Funcția de secretar de stat la MAI a rămas vacantă după ce săptămâna trecută Guvernul a acceptat cererea de demisie depusă de Jana Costache.

img24005225

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!