ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorizarea copiilor aflați în situații de risc va fi îmbunătățită, datorită unui sistem informațional de profil

10:46 | 10.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Managementul serviciilor sociale prestate copiilor aflați în situații de risc va fi eficientizat, în urma implementării sistemului informațional în domeniul protecției copilului. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de către Executiv, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare a Guvernului, sistemul informațional vine să înlocuiască procesele de raportare manuală și va oferi autorităților din sectorul de sănătate, educație și ordine publică acces instantaneu la datele necesare și posibilitatea de urmărire în timp a tuturor incidentelor pe cazurile individuale ale copilului. Astfel, va fi posibilă intervenția coordonată a tuturor celor implicați în gestionarea situațiilor.

De asemenea, sistemul va ajuta la îmbunătățirea evidenței statistice și analitice privind activitățile desfășurate și măsurile aplicate de autoritățile responsabile de protecția specială a copiilor. Informațiile respective vor contribui la ajustarea politicilor publice și direcționarea resurselor acolo unde sunt necesare.

img24005229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!