ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 13 mln de lei au fost calculate suplimentar în buget după ce peste 100 de persoane au declarat venit impozabil

12:53 | 10.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. În anul 2023 și în primele două luni din 2024, Serviciul Fiscal de Stat a aplicat măsuri de conformare voluntară față de 526 de persoane fizice, în rezultatul cărora 113 persoane au depus Declarația cu privire la impozitul pe venit. Acestea au declarat venituri impozabile în sumă totală de 85,7 mil de lei, inclusiv venit impozabil obținut sub formă de creștere de capital în mărime de 28,2 milioane de lei, informează MOLDPRES. 

În consecință, au fost calculate suplimentar la bugetul public național impozit pe venit în sumă totală de 9 850 326 lei și majorare de întârziere în sumă totală de 3 079 999 lei.

Tratamentele de conformare voluntară au fost realizate prin remiterea scrisorilor de conformare în adresa contribuabililor și desfășurarea ședințelor individuale de conformare cu informarea despre datele disponibile referitoare la intrările/ ieșirile de fonduri efectuate, precum și despre avantajele conformării voluntare, drepturile, obligațiile și consecințele cu care se vor confrunta în caz de neconformare.

img24005232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!