ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova va fi creat un sistem informațional automatizat „Registrul prețurilor”

13:08 | 10.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. În țara noastră va fi instituit un mecanism de monitorizare de stat a activității de evaluare a bunurilor imobile și va fi creat un sistem informațional automatizat „Registrul prețurilor”. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de membrii Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, instituirea unui mecanism de monitorizare a activității de evaluare a bunurilor imobile va permite organelor de stat să obțină, trimestrial, informații detaliate despre activitatea evaluatorilor certificați, volumul lucrărilor elaborate, tipul obiectelor evaluate, numărul întreprinderilor de evaluare care prestează astfel de servicii.

Documentul mai prevede crearea unui sistem informațional automatizat „Registrul prețurilor”, care va conține informații relevante despre tranzacțiile imobiliare. Aceste informații vor fi utilizate la elaborarea, calibrarea și monitorizarea în timp a calității modelelor de evaluare a bunurilor imobile în scopul impozitării.

O altă prevedere a proiectului vizează crearea mecanismului de contestare și examinare a reclamațiilor ce țin de valoarea estimată a bunurilor imobile. De asemenea, va fi ajustată terminologia referitoare la procesul de evaluare pentru a corespunde cu standardele de evaluare europene și internaționale.

img24005248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!