ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Companiile din Republica Moldova vor putea atrage investitori regionali și internaționali

14:40 | 10.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul va aproba un set de măsuri legislative privind facilitarea accesului investitorilor și companiilor locale la piețe cu capital străin. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost examinat la ședința Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, comunică MOLDPRES.

Proiectul are drept scop eliminarea barierelor normative pentru investitorii și companiile locale în accesarea unei piețe de capital și burse de valori străine. Astfel, companiile din Republica Moldova vor putea atrage investitori regionali și internaționali și, de asemenea, vor putea accesa capitalul necesar pentru extindere, investiții și dezvoltare.

Totodată, alinierea la cerințele și practicile burselor de valori străine va atrage investitori, ceea ce va crește lichiditatea și atractivitatea pieței de capital din Republica Moldova. Pe de altă parte, investitorii vor avea mai multă încredere referitor la transparență, guvernanță corporativă și respectarea standardelor internaționale.

În document se mai menționează că vor exista reglementări clare privind furnizarea informațiilor despre identitatea și datele de contact ale acționarilor. De asemenea, va fi mai multă transparență în ceea ce privește taxele pentru servicii, cât și efectuarea tranzacțiilor.

img24005256

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!