ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC atenționează partidele politice despre necesitatea prezentării rapoartelor privind gestiunea financiară

16:52 | 10.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a atenționat partidele politice că mai au la dispoziție cinci zile pentru a prezenta rapoartele privind gestiunea financiară pentru semestrul întâi al anului 2024, informează MOLDPRES.

Potrivit CEC, raportul se prezintă în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar”. Acesta va fi semnat de către conducătorul și trezorierul partidului politic. Ambii poartă răspundere pentru corectitudinea datelor și a informațiilor prezentate, precum și pentru neprezentarea acestora. Dacă raportul privind gestiunea financiară este semnat de către persoana care asigură interimatul funcției conducătorului partidului politic, acesta prezintă confirmarea Agenției Servicii Publice.

De asemenea, CEC atenționează că neprezentarea sau prezentarea tardivă de către partidele politice a raportului privind gestiunea financiară, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere.

Până în prezent, rapoartele privind gestiunea financiară au fost prezentate de către 17 formațiuni politice. Termenul limită este 15 iulie curent.

img24005267

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!