ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional

17:59 | 10.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Parteneriatul solid dintre Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional a fost discutat astăzi de premierul Dorin Recean și directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional (FMI), Kenji Okamura, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare a Guvernului.

„Parteneriatul de succes cu FMI este un indicator pentru dezvoltarea relațiilor cu ceilalți parteneri. Suntem fermi în calea noastră europeană, în realizarea obiectivului nostru de a crește economia, de a spori calitatea vieții și de a crea cât mai multe oportunități în țara noastră”, a afirmat premierul Dorin Recean. 

Directorul general adjunct al Fondului Monetar Internațional a felicitat Republica Moldova cu ocazia deschiderii negocierilor de aderare la UE, menționând că urmează un proces complex, iar țara noastră trebuie să fie consecventă în atingerea acestui scop. „Suntem deschiși să vă oferim mai mult sprijin în procesul de modernizare a țării”, a punctat Kenji Okamura.

În context, șeful Guvernului a menționat că, la etapa actuală, autoritățile au de muncit mult nu doar la ajustarea cadrului legislativ, dar și la asigurarea implementării acestuia. Interlocutorii au mai vorbit despre importanța supremației legii și căile de sporire a încrederii investitorilor străini în economia moldovenească, în contextul regional incert.  

Directorul general adjunct al FMI se află în țara noastră cu ocazia participării la reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, găzduită de Republica Moldova în perioada 10-12 iulie curent. 

img24005271

img24005271

img24005271

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!