ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului, în discuții cu ministrul Nosatîi: „Pentru că suntem un stat neutru, trebuie să fim capabili să protejăm pacea și siguranța acasă”

19:48 | 10.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Președinta Maia Sandu a avut o discuție astăzi cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul căreia a accentuat importanța eforturilor autorităților de a menține pacea acasă și de a crește reziliența instituțiilor în contextul războiului din țara vecină, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

„Republica Moldova este un stat neutru, acest lucru este consfințit în Constituție și toate acțiunile noastre în domeniul apărării respectă principiul neutralității. Pentru că suntem un stat neutru, trebuie să fim capabili să protejăm pacea și siguranța acasă. Antreprenorii, investitorii, dar, mai ales, toți cetățenii noștri trebuie să se simtă în siguranță în Moldova. Prin urmare, avem obligația de a construi o armată națională modernă, dotată corespunzător, de care cetățenii să fie mândri”, a declarat șefa statului.

Președinta a apreciat eforturile Armatei Naționale de a-și spori capacitățile de apărare și contribuția la pacea și securitatea regională, subliniind că militarii noștri demonstrează profesionalism și un nivel înalt de pregătire, fiind apreciați în operațiunile de menținere a păcii la care iau parte. De asemenea, a mai spus că militarii sunt ambasadorii noștri în lume demonstrând angajamentul țării noastre pentru pace la nivel regional și global.

„Republica Moldova este o țară pașnică, care nu amenință pe nimeni. Vrem să avem parteneri care ne respectă suveranitatea și integritatea teritorială și ne ajută să devenim un stat puternic. Obiectivul nostru de țară - aderarea la Uniunea Europeană - pornește anume de la garanția păcii, unde țările trăiesc în bună înțelegere de peste 70 de ani”, a punctat șefa statului.

img24005274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!