ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antreprenorii din Republica Moldova pot obține granturi de până la două milioane de lei din partea statului

08:18 | 11.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Antreprenorii din Republica Moldova pot obține granturi de până la două milioane de lei din partea statului. Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) a lansat un nou apel de recepționare a cererilor de finanțare nerambursabilă pentru Programul de retehnologizare și eficiență energetică a întreprinderilor mici și mijlocii, transmite MOLDPRES. 

Astfel, companiile pot aplica pentru a primi ajutor nerambursabil din partea statului de până la 2 milioane lei pentru tehnologizarea și retehnologizarea afacerilor, și până la 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor care vor asigura reducerea consumului de energie electrică.

Potrivit ODA, banii vor putea fi investiți în automatizarea procesului de producție, robotizarea producției, implementarea soluțiilor IT, instalarea panourilor solare și fotovoltaice, precum și în utilaj și instalații de valorificare a resurselor de energie regenerabilă.

Programul de retehnologizare și eficiență energetică a fost lansat în vara anului 2022, iar până în prezent ODA a susținut prin intermediul acestui program 303 companii să obțină granturi în valoare totală de 249,3 milioane lei, finanțare din partea Guvernului Republicii Moldova și Uniunea Europeană.

img24005277

img24005277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!