ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu Secretarul General al ONU, António Guterres

11:07 | 22.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat marți, la New York, cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, despre provocările cu care se confruntă țara și regiunea noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„I-am confirmat angajamentul Republicii Moldova de a sprijini efortul global de combatere a pandemiei Covid-19 și de reconstrucție post-pandemică, de reducere a efectelor schimbărilor climatice și de menținere a păcii și stabilității în regiune și în lume”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a menționat că Republica Moldova susține viziunea Secretarului General pentru agenda ONU, dar și privind nevoia de reformare a organizației, pentru a o pregăti să răspundă mai eficient provocărilor zilei de astăzi. „Asemenea platforme multilaterale trebuie valorificate pe deplin, dacă dorim să găsim soluții durabile pentru provocările cu care se confruntă astăzi omenirea”, a afirmat președintele.

Foto: presedintie.md

img21006945

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!