ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău va emite obligațiuni municipale

16:07 | 08.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi emiterea de către Primăria capitalei, cu sprijinul unei bănci comerciale, a obligațiunilor municipale, transmite MOLDPRES.

Obligațiunile vor avea scadența de 7 ani și vor fi emise cu sprijinul unei bănci comerciale, care a câștigat licitația pentru furnizarea de servicii intermediare pentru subscrierea/plasarea primei emisiuni de obligațiuni municipale.

Potrivit consilierilor municipali, aceste valori mobiliare vor permite atragerea de fonduri pentru modernizarea parcului de troleibuze din Chișinău. Anterior, Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că, în 2021, bugetul municipalității a planificat în acest scop investiții de 99 de milioane de lei. „O parte din acești bani vor fi plătiți în baza unui împrumut bancar, cealaltă parte va fi achitată în baza profitului acumulat din emiterea obligațiunilor municipale care vor fi achiziționate de către doritori”, a specificat edilul capitalei.

Primele titluri municipale au fost emise în Republica Moldova de către primăria Sângera, din municipiul Chișinău și primăria Ceadâr-Lunga. Cu fondurile obținute, primăria Sângera va construi un apeduct în Revaca, iar primăria Ceadâr-Lunga va îmbunătății drumurile din oraș.

img21007510

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!