ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Hramul Chișinăului, accesul în Grădina Zoologică și Parcul Dendrariu va fi gratuit

09:16 | 12.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. De Hramul Chișinăului, pe 14 octombrie, accesul în Parcul Dendrariu și Grădina Zoologică va fi gratuit, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat pe rețelele de socializare că de hramul capitalei, ca măsură de prevenire a pandemiei de coronavirus, „nu vor fi organizate evenimente festive mari”.

În același timp, edilul a declarat că pentru cei mici vor fi organizate mai multe spectacole, la care accesul va fi gratuit. “De asemenea, pe data de 14 octombrie, accesul locuitorilor în Grădina Zoologică și Parcul Dendrariu va fi gratuit”, a specificat Ceban.

Hramul orașului Chișinău se marchează pe 14 octombrie, când, potrivit calendarului ortodox, se sărbătorește Acoperământul Maicii Domnului. În 1995, data la care autoritățile locale ale municipiului Chișinău au organizat primul hram al orașului, sărbătoarea religioasă a coincis cu darea în exploatare, după renovare, a Catedralei Mitropolitane.

Foto: casamare.md

img21007583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!