ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CMC a aprobat regulamentul privind funcționarea terenurilor de fotbal cu gazon artificial

13:36 | 13.10.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Toți copiii vor avea acces liber pe terenurile de fotbal cu gazon artificial renovate de Primăria Chișinău cu suportul Federației Moldovenești de Fotbal, transmite MOLDPRES.

Consilierii municipali au aprobat astăzi modul de utilizare a terenurilor sus-numite din cadrul instituțiilor de învățământ din municipiu.

Documentul stabilește normele de organizare și funcționare a terenurilor de fotbal, întreținere a acestora, modalitatea desfășurării activităților sportive, colectarea veniturilor din prestarea serviciilor de profil, precum și obligațiunile persoanelor responsabile de salubrizarea și buna gestionare a acestor terenuri.

Regulamentul a fost elaborat în scopul realizării prevederilor Curriculumului „Educație fizică" pentru clasele primare și Curriculumului „Clase specializate de fotbal", pentru clasele gimnaziale, organizării orelor de antrenament, lecțiilor de educație fizică și a competițiilor sportive.

Consilierii municipali au stabilit că pe terenul de fotbal vor avea acces liber toți copiii, pe parcursul anului, între orele 08:00-20:00, conform unui grafic aprobat în acest sens cu administrația instituției de învățământ. Totodată, la intrarea pe teren va fi afișat orarul de activitate, conform categoriilor de vârstă.

În proiectul pilot „Fotbal în şcoli” de dezvoltare a sportului prin crearea claselor specializate în instituțiile de învățământ, ciclul gimnazial au fost incluse șase terenuri. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!