ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au lansat un mecanism de monitorizare la distanță a pacienților COVID-19

13:19 | 13.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății în colaborare cu Serviciul 112 au lansat astăzi un proiect de monitorizare la distanță a pacienților infectați cu COVID-19, a contacților și a cetățenilor plasați în autoizolare, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de lansare a fost prezent și ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Oficialul a declarat că sistemul de monitorizare va permite decongestionarea situației din sistemul medical iar resursele medicale vor fi astfel utilizate mai eficient.

La elaborarea proiectului dar și la implementarea lui sunt implicați studenții în anul 6 de la Universitatea de Medicină. Aceștia vor telefona pacienții și îi vor monitoriza conform unui algoritm stabilit de Ministerul Sănătății, la perioade diferite: 48, 72 de ore, șapte, zece zile.

Conducerea MS susține că în următoarea perioadă va fi lansată și o aplicație mobilă de monitorizare a pacienților COVID-19.

Până astăzi, în Republica Moldova au fost înregistrate 308 724 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

img21007638

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!