ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Personalul medical vaccinat va beneficia de indemnizații unice din partea statului

18:23 | 13.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Personalul medical vaccinat din Republica Moldova, antrenat în lupta cu COVID-19, va beneficia de indemnizația unică în sumă de 16 000 lei în cazul contractării virusului. Un proiect de Hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi în ședința Cabinetului de miniștri, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

În categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului se vor încadra angajații Agenției Naționale de Sănătate Publică, ai instituțiilor medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serviciului de Informații și Securitate, ai instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească sau de asistență medicală primară. Angajații care nu și-au administrat un vaccin anti-COVID până la momentul contractării virusului, nu vor mai putea beneficia de asistența financiară unică, oferită în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire.

Totodată, Guvernul a stabilit o indemnizație unică în mărime de 100 mii de lei pentru personalul implicat în desfășurarea activităților medicale de combatere a pandemiei și vaccinat împotriva COVID-19 din cadrul instituțiilor medicale menționate mai sus, care a decedat în lupta cu virusul. 

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Sănătății în scopul ajustării măsurilor de sprijin pentru lucrătorii medicali expuși riscului de îmbolnăvire în contextul pandemiei COVID-19. Cheltuielile necesare pentru realizarea prezentei hotărâri vor fi acoperite din contul fondurilor de urgență ale Guvernului.

Foto: Guvern

img21007654

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!