ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Subiectul crizei alimentării cu gaze naturale din Republica Moldova ar putea fi discutat la Luxemburg

15:43 | 18.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Ministrul interimar al Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, a anunţat că îi va informa pe şefii diplomațiilor europene, reuniţi la Luxemburg, despre criza alimentării cu gaze naturale din Republica Moldova şi îi va ruga să ajute Chişinăul, anunță AGERPRES citat de MOLDPRES.

"Este un moment critic pentru Guvernul de la Chişinău. Asta se întâmplă din cauza schimbărilor bruşte făcute de Rusia în ceea ce priveşte condiţiile de furnizare şi costurile la gaz natural. Astfel, îi voi ruga pe colegii mei şi instituţiile europene să susţină, cu experţi şi ajutor financiar, rezolvarea acestei crize, deoarece depăşirea crizei va permite Guvernului de la Chişinău să implementeze procesul ambiţios de reforme la care s-a angajat după alegerile de pe 11 iulie", a spus Aurescu.

Potrivit sursei citate, pe agenda reuniunii se află şi o propunere susţinută de România de a include în pachetul privind viitorul Parteneriatului Estic o mai mare coordonare în ceea ce priveşte dimensiunea de securitate. 

Foto: timpul.md

img21007774

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!