ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău va fi efectuat un studiu de fezabilitate pentru managementul deșeurilor menajere

13:43 | 19.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat fonduri pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate în domeniul managementului deșeurilor menajere solide în municipiu, transmite MOLDPRES.

Consilierii municipali au examinat în ședința de astăzi realizarea unei decizii din februarie 2020 cu privire la îmbunătățirea serviciului managementului deșeurilor menajere solide în mun. Chișinău, care se referă la închiderea tuburilor de deșeuri și construcția platformelor menajere.

Datorită întârzierilor în executarea acestor platforme, proiectul a fost extins și pentru anul 2022.

Potrivit informațiilor prezentate de conducerea Regiei Autosalubritate, în anul curent a fost preconizată executarea a 42 de platforme în tot atâtea locații, de tip modular închis, însă doar în 30 de locații a fost posibilă crearea platformelor.

În același timp, consilierii au aprobat fonduri pentru realizarea unui studiu de fezabilitate necesar lansării procedurii unui parteneriat public-privat în domeniul managementului deșeurilor menajere.

img21007801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!