ro ru en

Государственное
Информационное
Агентство

Moscova derulează o propagandă nerușinată de adopție forțată a copiilor ucraineni

09:48 | 17.11.2022 Категория: Зарубежные

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. O campanie înverșunată de laudă pentru îndepărtarea forțată a copiilor ucraineni în vederea adoptării lor ulterioare în familii rusești a început în Rusia și în teritoriile ucrainene ocupate, potrivit Institutului american pentru studiul războiului (ISW), relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Propaganda pro-Kremlin distribuie intens pe rețelele de socializare un documentar în mai multe părți despre mai mulți copii ucraineni scoși din Donbas și plasați în familii rusești fără consimțământul lor, potrivit unui nou raport al ISW. Acest documentar susține că numai în 2022 oficialii ruși au evacuat peste 150.000 de copii din Donbas. Potrivit ISW, nu este clar de unde au luat sursele rusești această cifră: oficialii ucraineni au estimat anterior numărul la 6.000-8.000.

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, a declarat că, împreună cu comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Lvova-Belova, lucrează pentru a se asigura că „adolescenții dificili” din regiunile rusești și din părțile ocupate ale Ucrainei sunt livrați în Cecenia pentru „muncă preventivă” și „educație militaro-patriotică”.

Activitățile criminale de adopție forțată și de deportare a copiilor sub pretextul unor programe de vacanță și reabilitare par să formeze nucleul unei campanii masive de depopulare, sugerează analiștii. Acest lucru poate constitui o încălcare a Convenției internaționale privind prevenirea și pedepsirea genocidului, precum și o parte a unei campanii mai ample de purificare etnică.

Cercetătorii de la ISW afirmă că finanțatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, continuă să se impună ca o figură centrală în comunitatea ultranaționalistă pro-război, probabil cu obiective politice ambițioase. ISW consideră că armata personală a lui Prigojin servește în primul rând propria agendă politică și în al doilea rând efortul militar rusesc din Ucraina. Aparent, el își va continua încercările de a stabili structuri paramilitare paralele și formarea unei mișcări îndreptate împotriva elitelor rusești, cimentându-și imaginea de figură-cheie în mediul ultrapatriotic.

Foto: dw.com

img22008729

Любые материалы, опубликованные на сайте ПУ «ГИА «Молдпрес», являются интеллектуальной собственностью агентства, защищенной авторским правом. Их перепечатка и/ или использование возможно только с согласия агентства и с обязательной ссылкой на источник.