ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Administraţia UTA Gagauz-Yeri a elaborat proiectul bugetului autonomiei pentru 2015

14:49 | 24.10.2014 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Comitetul executiv al UTA Gagauz-Yeri a aprobat proiectul legii cu privire la bugetul autonomiei pe anul 2015 şi l-a expediat pentru adoptare Adunării Populare. În anul viitor regiunea va avea un buget de 484, 7 milioane de lei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al administraţiei de la Comrat. 

Potrivit şefului Direcţiei finanţe în executivul autonomiei, Igor Guseinov, faţă de anul trecut bugetul UTA Gagauz-Yeri s-a majorat cu 20%. „La formarea bugetului pentru 2015 am modificat procedura şi ordinea distribuirii transferurilor. Începînd de anul viitor, bugetul autonomiei va fi format din două tipuri de transferuri – comune şi cu destinaţie specială”, a menţionat Guseinov.

„Este un nou principiu de formare a bugetului. Vom cheltui atîta cît vom cîştiga şi poate astfel vom reuşi să majorăm volumul investiţiilor capitale. Totodată, în acest an am planificat mai mulţi bani pentru direcţia de tineret şi sport, preconizînd un fond special de premiere a sportivilor talentaţi. De asemenea, unii primari ai localităţilor, unde nu se ajung locuri în grădiniţe, vor putea extinde sectorul educaţiei preşcolare”, a subliniat prim-viceguvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Valeri Ianioglo. 

Bugetul autonomiei găgăuze pentru anul 2015 a fost elaborat, ţinîndu-se cont de prognoza indicilor macroeconomici la nivel de ţară.

img14000378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!