ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Programul de susținere a absolvenților moldoveni din străinătate va fi extins

15:26 | 30.10.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 30 oct. /MOLDPRES/. Programul de susținere a absolvenților moldoveni din străinătate, care doresc să revină să lucreze acasă,  va fi extins. Astfel, în contextul numărului mare de solicitări, încă 24 de tineri vor beneficia de suport financiar în cadrul programului, informează MOLDPRES. 

Concursul este destinat tinerilor moldoveni, cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, cu studii superioare în străinătate, care doresc să revină temporar sau permanent în Moldova pentru a se încadra în cîmpul muncii. Tinerii care se află în prezent peste hotare vor avea prioritate în procesul de selectare, dar vor putea aplica și cei care au revenit recent în țară, dar nu mai devreme de 1 martie 2014. Solicitanţii care nu vor beneficia de suport financiar, vor primi asistență logistică prin accesul la ofertele de angajare. 

Ca și în runda precedentă, programul va funcționa în baza principiului ”primul venit, primul servit”. Suportul financiar va fi acordat aplicanților pe măsura identificării locurilor de muncă/stagiere și a plasării acestora în cîmpul muncii. Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, misiunea în Republica Moldova (OIM) va oferi asistență logistică și va acorda beneficiarilor suport financiar sub forma unor alocații lunare de trei mii de lei moldovenești pentru o perioadă de pînă la şase luni. Termenul limită pentru aplicare este 14 noiembrie 2014. 

Potrivit unui comunicat de presă al OIM, concursul este desfășurat în cadrul proiectului "Încurajarea parteneriatului public-privat pentru o dezvoltare economică durabilă în Moldova", finanțat de Ministerul de Externe al Norvegiei și implementat de OIM în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova. În cadrul rundei precedente a Programului a fost preconizată acordarea a 30 de granturi absolvenţilor moldoveni din străinătate. 

img14000562

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!