ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii mai multor sate din R. Moldova vor beneficia de examene medicale gratuite

10:35 | 31.10.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) organizează, în perioada 25 octombrie — 31 decembrie, examene medicale gratuite în satele cu acces limitat la servicii medicale din raioanele Hînceşti, Dubăsari, Şoldăneşti, Rezina, Orhei, Edineţ, Briceni, Rîşcani şi Sîngerei. Echipe mixte, formate din medici de profil din instituţiile medicale raionale şi republicane, vor ajunge în 53 de localităţi rurale selectate, informează MOLDPRES.

Locuitorii satului Sărata Galbenă, raionul Hînceşti, vor beneficia pe parcursul zilei de astăzi, 31 octombrie, de asistenţa medicală oferită de cardiolog, reumatolog, gastrolog şi oculist. Aceştia vor mai putea trece examenul ecografic în cadrul Centrului de Sănătate din localitate. 

Potrivit CNAM, consultaţiile sînt efectuate cu scopul de a oferi un acces mai bun la investigaţii medicale locuitorilor din satele aflate la distanţă mare de centrele raionale, de a preveni şi a depista precoce anumite maladii. Medicii vor stabili diagnosticul şi planul de tratament în condiţii de ambulatoriu ori spitaliceşti. 

Centrele de sănătate şi oficiile medicilor de familie din teritoriu vor asigura condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii medicilor specialişti. Echipele de medici sînt formate în funcţie de necesităţile centrelor de sănătate din localităţile respective. Printre cei mai solicitaţi medici sînt cardiologii, neurologii, ginecologii, oculiştii şi gastrologii. O bună parte din centrele de sănătate au solicitat şi efectuarea examenelor ecografice. 

Conform estimărilor, zilnic vor fi realizate circa o sută de investigaţii ecografice, iar un singur specialist va examina în jur de 20 de oameni.

img14000582

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!