ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Producătorii agricoli care n-au primit subvenţiile solicitate în acest an, le vor obţine în anul 2015

14:07 | 14.11.2014 Categorie: Economie

Chișinău, 14 nov. /MOLDPRES/. Cererile de acordare a subvenţiilor în agricultură, nefinanţate în anul curent din cauza lipsei mijloacelor financiare, vor fi finanţate din Fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli pe anul 2015. O decizie în acest sens a fost aprobat astăzi de Guvern, comunică MOLDPRES. 

Decizia a fost luată în contextul în care, potrivit ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov, deficitul pentru acoperirea tuturor cererilor de solicitare a subvenţiilor recepţionate pe parcursul acestui an constituie circa 250 de milioane de lei. "Acţiunea respectivă este necesară pentru a asigura în continuare buna desfăşurare a procesului de modernizare şi susţinere financiară a agriculturii şi a producătorilor agricoli care au efectuat investiţii în sectorul agroindustrial", a declarat Vasile Bumacov.

Pe parcursul anului 2014, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură a recepţionat în jur de 5200 de cereri de subvenţionare în sumă totală de circa 880 de milioane. 1050 de cereri în sumă totală de 110 milioane de lei au fost recepţionate în ultima săptămînă a lunii octombrie. 

Fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru anul 2014 este de peste jumătate de miliard de lei.

img14001019

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!