ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va împrumuta peste 40 mln de dolari pentru eficientizarea serviciilor de termoficare din Chișinău

16:33 | 24.11.2014 Categorie: Economie

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Consiliul Directorilor Executivi al Băncii Mondiale a aprobat astăzi un împrumut în mărime de 40,5 milioane de dolari SUA pentru Republica Moldova pentru Proiectul de Îmbunătățire a Eficientei Termoficării Centralizate. În cadrul acestuia urmează a fi finanțate investițiile menite să eficientizeze acordarea serviciilor de termoficare din Chișinău, informează MOLDPRES.

”Timp de mai mulți ani progresul în sectorul de încălzire municipal a fost blocat de infrastructura învechită și de pierderile financiare semnificative. Acest proiect constituie o șansă de a dezvolta o rețea modernă și eficientă de aprovizionare cu agent termic pentru toți locuitorii Chișinăului", a declarat Alexander Kremer, Manager de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova.

În Planul de Restructurare a Întreprinderilor, aprobat de Guvernul Republicii Moldova la 13 noiembrie 2013, se prevede comasarea a trei companii (Termocom, CET-1 și CET-2) într-o nouă întreprindere, care urmează să presteze servicii de termoficare locuitorilor orașului Chișinău. Scopul acestui Proiect este ca prin modernizarea și buna gestionare a infrastructurii să se asigure îmbunătățirea eficienței operaționale și viabilitatea financiară a noii companii.

Din momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în anul 1992, au fost alocate peste 1 miliard de dolari SUA pentru implementarea a 49 de proiecte în țară.

img14001335

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!