ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bălţi a fost creat Serviciul de asistenţă parentală profesionistă

12:17 | 16.12.2014 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Consiliul municipal Bălţi a aprobat  Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea Serviciului de asistenţă parentală profesionistă. Acesta va activa în cadrul Direcţiei pentru protecţie socială şi familie de la primăria bălţeană, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, persoanele ce vor candida la funcţia de asistent parental profesionist  vor trebui să se înscrie la cursuri speciale de instruire, care ulterior vor fi actualizate în fiecare an. Decizia de a plasa copiii aflaţi în dificultate în familii parentale va fi luată de Comisia municipală pentru drepturile copilului, conform portalului esp.md.

Plasamentul poate fi de urgenţă, provizoriu, de scurtă şi de lungă durată. Totodată, într-o familie parentală profesionistă pot fi plasaţi pînă la trei copii, iar în anumite cazuri - şi patru.

Asistenţa parentală profesionistă este un serviciu relativ nou în R. Moldova. Acesta are scopul să asigure protecţia temporară a copiilor aflaţi în situaţie de risc, socializarea şi (re)integrarea lor în familie biologică, extinsă,  adoptatoare sau în alte forme de îngrijire de tip familial.

 

img14002046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!