ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanţi din mai multe ţări au discutat la Chişinău despre procedurile în fața CEDO

16:45 | 17.12.2014 Categorie: Politică

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Reprezentanți ai uniunilor avocaților, ONG-urilor și experți din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Federația Rusă și Ucraina s-au reunit la Chişinău, în perioada 16-17 decembrie curent, în cadrul unei conferințe internaționale. Aceştia au discutat printre altele, despre procedurile în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi Carta socială europeană revizuită, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat remis presei, evenimentul a fost organizat în cadrul Programului Comun al Consiliului Europei și Uniunii Europene "Consolidarea capacităţii avocaţilor şi activiştilor în domeniul drepturilor omului pentru aplicarea pe plan naţional a Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului şi a Cartei Sociale Europene (Revizuite)”.

”Programul comun al UE și al Consiliului Europei este implementat cu succes de mai bine de un an, avînd printre rezultate cîteva sute de profesioniști din domeniul juridic instruiți în diferite aspecte ale aplicării Convenției Europene a Drepturilor Omului. Sperăm că impactul asupra capacității locale de a aplica Convenția va fi simțit atît în ceea ce privește garantarea drepturilor fundamentale la nivel național, cît și diminuarea sarcinii de lucru a CEDO", a declarat Jose Luis Herrero, Șeful Oficiului Consiliului Europei.

Gheorghe Amihalachioaie, Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, a afirmat că activitățile din cadrul programului vor oferi un sprijin substanțial în ceea ce priveşte sporirea calificării profesionale a avocaților.

"Prezentul Program comun regional urmărește să asigure un sprijin adecvat pentru Republica Moldova în respectarea obligațiilor sale de a asigura drepturile și libertățile consacrate în Convenția Europeană a Drepturilor Omului la nivel național'', a declarat Wicher Slagter, şeful Secției Politice și Economice a Delegației UE în Republica Moldova.

Programului Comun al Consiliului Europei și UE este implementat în Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Federaţia Rusă şi Ucraina în perioada anilor 2013-2015.

img14002091

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!