ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAI a semnat un acord de cooperare cu Europol

10:40 | 18.12.2014 Categorie: Societate

Chişinău, 18 dec. /MOLDPRES/. Poliția din Republica Moldova va avea posibilitatea să facă parte din comunitatea internațională de colectare și analiză a informației pentru combaterea criminalității, grație unui acord de colaborare semnat astăzi, la Chişinău, între ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, și șeful Europol,  Rob Wainwright, relatează MOLDPRES.

Potrivit lui Recean, pînă în prezent, cooperarea poliției moldovenești cu Europol nu era atît de extinsă și se realiza prin intermediul unui ofițer de legătură.

“Datorită acestei colaborări, pe parcursul anului 2014 s-a reușit anihilarea grupării Patron, care se ocupa cu traficul ilicit de țigări; combaterea falsificării actelor de identitate și lupta împotriva crimei organizate contra cetățenilor din R. Moldova dar și Ucraina care lucrau legal în UE”, a punctat Recean.

La rîndul său, șeful Europol a menționat că acest acord semnifică faptul că poliția din Republica Moldova a înregistrat progrese și este gata să devină parte a unei comunități internaționale de combatere a crimelor.

Europol este o organizație de combatere a criminalității la nivel european, avînd sediul la Haga (Olanda).  

img14002106

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!