ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi oportunități de dezvoltare a turismului vor fi create în Arealul moldovenesc al Dunării

13:32 | 15.01.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova a realizat recent un studiu de fezabilitate, în baza căruia își propune dezvoltarea turismului în Arealul Moldovenesc al Dunării, informează MOLDPRES.

Președintele Asociației de Dezvoltare a Turismului în Moldova, Viorel Miron, a declarat astăzi la o conferință de presă, că în pofida faptului că pe parcursul ultimilor ani s-au făcut eforturi de a integra R. Moldova în spațiul dunărean, realizările sînt puțin simțite.

“Această zonă este una cunoscută prin peisajele și rezervațiile sale. R. Moldova are aici în Stepa Bugeacului o diversitate culturală nemaîntîlnită în altă parte a țării. Anual, zona este vizitată de peste 184 mii de străini”, a punctat Miron.

Potrivit lui Miron, în urma studiului de fezabilitate s-a evidențiat oportunitatea de a diversifica unitățile de cazare din Arealul Moldovenesc al Dunării, în special pentru amplasarea a două campinguri, în Giurgiulești și Slobozia Mare, opt popasuri pe traseul turistic și cinci centre de informare a turiștilor în cadrul muzeelor pe segmental Giurgiulești-Cahul.

Costul proiectului este de circa 4,5 milioane de lei, cu finanțare locală de 10%.

img15000232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!