ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost semnat acordul de constituire a alianţei între PLDM şi PDM

16:53 | 23.01.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. Acordul de constituire a alianţei între Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidul Democrat din Moldova (PDM) a fost semnat astăzi în timpul şedinţei Parlamentului de către liderii celor două formaţiuni Vlad Filat şi Marian Lupu, informează MOLDPRES.

Noua coaliţie se va numi Alianţa pentru Moldova Europeană. “Nu va fi uşor să activezi în cadrul unei asemenea situaţii cu un Guvern minoritar. Dar cred că vom reuşi să promovăm reformele pentru ca Moldova să-şi continue parcursul european”, a declarat preşedintele PLDM Vlad Filat înainte de semnarea acordului. Liderul liberal democraţilor a adăugat că textul acordului va fi făcut public.

Vlad Filat a anunţat astăzi la începutul şedinţei Parlamentului că PLDM şi PDM au convenit să-şi asume responsabilitatea guvernării. Cele două formaţiuni au în Parlament 42 de mandate.

Deputaţii urmează să aleagă astăzi preşedintele şi vicepreşedinţii Legislativului, să formeze Biroul permanent și să constituie comisiile permanente. 

img15000450

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!