ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un număr-record de plasticieni s-au înscris la Expoziţia-concurs "Noi: Tineretul creator"

18:37 | 29.01.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Un număr-record de plasticieni - 181- s-au înscris la cea de a XIV-a ediţie a Expoziţiei-concurs de artă contemporană "Noi: Tineretul creator", a anunţat astăzi la Chişinău criticul de artă Tudor Braga, la vernisarea expoziţiei, informează MOLDPRES.

 

Potrivit lui Braga, în competiţie au intrat circa 200 de lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă. Premiul Mare i-a fost decernat lui Iulian Cristea, de 24 de ani. Iulian s-a înscris în concurs cu sculptura "Interstelar". Pentru această lucrare el a ridicat din partea Ministerului Tineretului şi Sportului un premiu bănesc de 3 mii de lei (150 de euro). 

 

Premiul I l-a cîştigat un grup de autori de la Universitatea Pedagogică de Stat "I. Creangă", care a realizat ciclul de lucrări "Xilografii pe hîrtie". Premiul II a fost oferit Valentinei Iachim, iar Premiul III - Mariei Nichitici. Sculptura "Pruncucidere" a lui Pavel Obreja a fost distinsă cu Premiul de încurajare, acordat din partea Uniunii Artiştilor Plastici. Valoarea premiilor variază între 1 000 şi 1 500 de lei. 

 

"Actuala ediţie este una inedită şi arată că tinerii sînt bine informaţi despre ceea ce se petrece în arta plastică contemporană. În învăţămîntul artistic s-a produs o dezgheţare", a menţionat la inaugurare Tudor Braga. 

 

Preşedinte al juriului concursului a fost artistul plastic Andrei Mudrea. Expoziţia-concurs "Noi: Tineretul creator" va fi deschisă publicului pînă la 15 februarie.  

 

 

 

img15000594

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!