ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA a salutat formarea noului guvern de la Chișinău

12:30 | 20.02.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Departamentul de Stat al SUA a emis ieri un comunicat prin care și-a exprimat disponibilitatea de a conlucra cu noul guvern de la Chișinău, condus de premierul Chiril Gaburici, pentru realizarea reformelor necesare, inclusiv punerea în aplicare a Acordului de asociere cu UE, informează MOLDPRES.

Potrivit comunicatului, “Statele Unite ale Americii își mențin angajamentul de a ajuta Republica Moldova în lupta împotriva corupției și promovarea reformelor ce duc spre integrarea europeană”.

“Ca observator la procesul de negocieri 5 + 2, SUA vor continua să caute o soluție pașnică de rezolvare a conflictului transnistrean, vor susține suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, cu un statut special pentru regiunea transnistreană”, se menționează în comunicat.

Noul Guvern de la Chișinău condus de premierul Chiril Gaburici a fost învestit pe data de 18 februarie curent cu 60 de voturi ale deputaţilor liberal-democrați, democrați și comuniști. În aceeași zi, oficiali ai UE au salutat învestirea noului Guvern. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat în aceeași seară printr-un comunicat că "ia notă" de învestirea noului guvern din R. Moldova.

(Reporter: C. Russu, editor: L. Alcază)

 

 

 

img15001118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!