ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale va primi autospeciale noi

14:02 | 20.02.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale va primi 23 de autospeciale moderne. Pentru procurarea acestora Republica Moldova va împrumuta şase milioane de euro de la o bancă din Austria. Un Acord în acest sens a fost ratificat astăzi de Parlament, comunică MOLDPRES.

Serghei Diaconu, viceministru al Afacerilor Interne, a declarat la şedinţa Legislativului că autospecialele vor fi distribuite localităţilor care nu dispun de tehnică modernă pentru intervenţie în situaţii de urgenţă. Împrumutul va fi acordat pentru o perioadă de 21 de ani.

Tot astăzi, Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege pentru ratificarea Acordului privind participarea Republicii Moldova la Programul UE „Competitivitatea întreprinderilor şi a întreprinderilor mici şi mijlocii (COSME 2014-2020)”. Acest Program este orientat spre crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea cooperării dintre IMM-uri.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img15001125

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!