ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judocanul Valeriu Duminică a cedat în prima rundă la turneul de la Dusseldorf

15:11 | 21.02.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Sportivul moldovean Valeriu Duminică (81 kg) a suferit astăzi înfrîngere în runda inaugurală a turneului internațional de judo de la Dusseldorf (Germania) din seria Grand Prix, relatează MOLDPRES.

El a fost învins în minutul 4 de Ki-Chum Wang (Coreea de Sud), fiind eliminat din concurs. La categoria sa de greutate s-au prezentat la start 51 de sportivi.

La competiție participă în total 546 de judocani din 75 de țări, 326 la masculin și 220 la feminin.

Valeriu Duminică a fost singurul membru al lotului național care a participat la turneu. Asta pentru că, în temei, doar el are șanse să obțină un bilet de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). Pentru moment sportivul este calificat teoretic, avînd punctajul necesar, dar lista finală a participanților va fi dată publicității doar în ajunul Olimpiadei.

Cel mai bun judocan moldovean este Sergiu Toma (81 kg), premiant la Europene și Mondiale, iar după Jocurile Olimpice de la Londra (2012) reprezintă Emiratele Arabe Unite pe arena internațională.

Cel mai mare succes al lui Valeriu Duminică este locul trei la turneul Grand Prix Samsun (Turcia, 2014).  

(Reporter: I. Robu, editor: A. Răileanu)

img15001152

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!