ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis

14:54 | 04.03.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei vizite oficiale la București, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În timpul întrevederii, ministrul Natalia Gherman a reiterat faptul că Republica Moldova rămîne ferm angajată pe calea integrării europene și a menționat că țara noastră mizează, în continuare, pe susținerea consistentă a României în acest sens.

“Mesajele clare de susținere și încurajare a parcursului european al Republicii Moldova transmise de Dvs. în cadrul vizitei la Chișinău au fost înalt apreciate atît de autorități, cît și de cetățeni”, a declarat șefa diplomației de la Chișinău.

La rîndul său, președintele României Klaus Iohannis a reiterat sprijinul deplin al României pentru parcursul european al R. Moldova, în special pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE. „Nimeni nu se mai îndoiește de determinarea R. Moldova de a avansa pe calea integrării europene”, a menționat președintele României, precizînd că R. Moldova va fi susținută politic, economic și financiar de către statul român în atingerea obiectivului european.

De asemenea, oficialii au efectuat un schimb de opinii referitor la procesul de soluționare a conflictului transnistrean din perspectiva evaluării situației regionale și necesității intensificării cooperării bilaterale în domeniul de securitate.

(Editor A. Răileanu)

img15001431

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!