ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a demis şi a numit în funcţie mai mulţi viceminiştri

16:00 | 04.03.2015 Categorie: Politică

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Guvernul a demis, a numit şi a reconfirmat astăzi în funcţii mai mulţi viceminiştri, comunică MOLDPRES. 

La Ministerul Economiei au fost reconfirmaţi viceminiştrii Valeriu Triboi, Octavian Calmîc şi Tudor Copaci. La Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor au rămas viceminiştri Vitalie Tarlev, Dumitru Parfentiev şi Vitalie Ciolac. Viceminiştri ai Educaţiei vor fi în continuare Igor Grosu, Liliana Nicolaescu-Onofrei şi Loretta Handrabura. Vor continua să ocupe funcţia de viceministru al Culturii Gheorghe Postică şi Igor Şarov. Nici la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei nu au fost făcute modificări, viceminiştri fiind în continuare Sergiu Sainciuc şi Gheorghe Ţurcanu.

La Ministerul Finanţelor a fost reconfirmată în funcţia de viceministru Maria Cărăuş. Un alt viceministru la această instituţie va fi Simion Botnari, care a fost pînă în prezent director al Agenţiei pentru Achiziţii Publice.

În funcţia de viceministru al Justiţiei a fost reconfirmată Sabina Cerbu şi numit Sergiu Gurduza. Sergiu Diaconu a fost eliberat din postul de viceministru al Afacerilor Interne, fiind numit în funcţia de consilier principal de stat. Totodată, viceminiştri de Interne au devenit Ion Ţurcan şi Oleg Babin.

Fostul deputat Alexandru Cimbriciuc va ocupa funcţia de viceministru al Apărării. Vladimir Loghin a fost reconfirmat, iar Gheorghe Gaberi şi Serghei Gheţiu au fost eliberaţi din funcţiile de viceminiştri ai Agriculturii și Industriei Alimentare. În cadrul aceleiaşi instituții, viceministru a fost numit Nicolae Olaru.

Ministrul Transporturilor Vasile Botnari a propus eliberarea din funcţia de viceministru a lui Boris Gherasim, numirea în acest post a lui Anatol Usatîi şi reconfirmarea lui Vladimir Cebotari.

De la Ministerul Sănătăţii a fost eliberat viceministrul Mihail Ciocanu şi reconfirmaţi în funcţii Octavian Grama şi Svetlana Cotelea. Sergiu Stanciu şi Dragoş Hîncu au fost eliberaţi din funcţiile de viceminiştri ai Tineretului şi Sportului. Locul unuia dintre aceştia va fi ocupat de Victor Zubcu.

La Ministerul Mediului a fost eliberat Dorin Duşciac din funcţia de viceministru, în baza cererii de demisie şi reconfirmat Lazăr Chirica. Anatolie Zolotcov a rămas viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. În cadrul aceleiaşi instituţii, adjunct al ministrului a fost numit Alexandru Botnari, după ce a fost demis Victor Zubcu.

Tot astăzi Guvernul a decis că Radu Rebeja va ocupa postul de Consilier principal de stat pe probleme de tineret.

(Reporter N. Sandu, editor A. Răileanu)

img15001434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!