ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul utilizatorilor de Internet mobil în bandă largă a crescut cu 16,7 la sută în anul trecut

11:18 | 10.03.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet mobil în bandă largă a crescut în anul 2014 cu 4,8 puncte procentuale, pînă la 33,4 la sută, pe fondul sporirii puternice a numărului de utilizatori ai acestor servicii, relatează MOLDPRES cu referire la date ale Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Numărul utilizatorilor de Internet mobil în bandă largă a crescut în anul trecut cu 16,7 la sută, pînă la 1 milion 188,4 mii. Totodată, numărul total al utilizatorilor care au accesat Internetul la puncte mobile (prin telefon/smartphone, modemuri/carduri/USB) s-a ridicat la 1 milion 688,4 mii, iar rata de penetrare a acestui tip de acces la Internet a atins nivelul de 47,5 la sută. 

Potrivit datelor raportate de cei trei furnizori de servicii publice de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom), traficul de Internet la puncte mobile a crescut față de anul 2013 cu 37 la sută.

Serviciul de presă al ANRCETI a precizat că veniturile provenite din vînzarea serviciilor de acces la Internet la puncte mobile au crescut cu 18,2 la sută și au însumat circa 482,2 milioane de lei. 

(Reporter V. Berco, editor M. Jantovan)

img15001566

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!