ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Părinții şi elevii vor putea semnala eventuale erori și neconcordanțe în conținutul manualelor școlare

14:15 | 20.03.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mar. /MOLDPRES/. Părinții, profesorii și elevii vor putea semnala eventuale erori și neconcordanțe în conținutul manualelor școlare, prin intermediul platformei de comunicare „Vreau manuale bune”, lansată astăzi de Ministerul Educaţiei, informează MOLDPRES.

Platforma conține chestionare individualizate pentru elevi, profesori și părinți. Pînă la data de 15 aprilie curent, aceștia își vor putea exprima opinia cu privire la conținutul a 38 de manuale, care urmează a fi reeditate pînă la data de 1 septembrie 2015.

Propunerile enunţate vor fi examinate de grupuri de experți create de Ministerul Educației și vor fi luate în calcul la revizuirea manualelor. În perioada 10 aprilie – 11 mai 2015, grupurile de lucru vor examina conformitatea corectărilor introduse de edituri și vor aproba noile conținuturi pentru reeditare.

Igor Grosu, viceministru al Educației, a declarat astăzi la o conferinţă de presă că dacă pînă acum în procesul de evaluare a calităţii manualelor era implicat un număr mic de profesori, în acest an ministerul a decis să consulte opinia tuturor cadrelor didactice, a părinţilor şi chiar a elevilor.  

Manualele școlare sînt reeditate o dată la cinci ani în cazul claselor gimnaziale și liceale și o dată la 4 ani – în cazul claselor primare. 

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img15001879

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!