ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat vor avea uniforme noi

17:32 | 25.03.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi un proiect de hotărîre privind uniformele și însemnele distinctive ale angajaților Serviciului de Protecție și Pază de Stat. Piesele vestimentare vor avea design nou, iar culoarea acestora va fi albastru-închis și nu neagră, cum este în prezent. Angajații SPPS vor purta uniforme de zi pentru vară și iarnă, dar şi de paradă, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului.

De asemenea, proiectul de hotărîre stabilește care sînt normele de asigurare cu echipament a angajaţilor Serviciului, inclusiv, prin stabilirea pentru Serviciu a dreptului de aprobare a regulilor de deţinere, exploatare şi administrare a echipamentului.

Punerea în aplicare a noilor prevederi va începe din anul curent și se va realiza treptat. Astfel, uniforma actuală va fi folosită pînă la expirarea termenului de utilizare a acesteia. Ulterior, angajaților SPPS li se va elibera uniforma de model nou.

Modificările sînt efectuate în contextul demarării procesului de reformare a instituţiilor statului responsabile pe dimensiunea securităţii şi apărării naţionale.

(Editor L. Alcază)

img15002001

img15002001

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!