ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BERD și BEI vor acorda cîte 10 milioane de euro pentru implementarea unui proiect de alimentare cu apă în nordul țării

16:00 | 01.04.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) vor acorda Republicii Moldova cîte 10 milioane de euro pentru implementarea unui proiect de alimentare cu apă în regiunea de nord a țării. Guvernul a aprobat astăzi proiectele de lege privind ratificarea Acordurilor respective de finanțare, informează MOLDPRES.

Obiectivul general al proiectului este fortificarea viabilității unui operator regional în vederea îmbunătățirii nivelului serviciilor de alimentare cu apă. Ministrul Mediului, Sergiu Palihovici, a declarat că șapte orașe din nordul țării, și anume, Soroca, Bălţi, Floreşti, Drochia, Rîşcani, Sîngerei şi Teleneşti, și-au exprimat intenția de a participa la crearea unei asociații pentru dezvoltarea serviciilor de alimentare cu apă.

În cadrul proiectului, accentul va fi pus pe modernizarea apeductului Soroca-Bălți. În rezultat, circa 400 de mii de cetățeni, vor avea acces la o sursă sigură de apă potabilă.

Pentru implementarea proiectului, țara noastră va mai beneficia de un grant în valoare de 10 milioane de euro, oferit de UE.

(Reporter N. Sandu, editor L. Alcază)

img15002174

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!