ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Apărării va organiza cel mai de amploare exercițiu militar din anul curent

16:40 | 17.04.2015 Categorie: Societate

Chișinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Peste 500 de militari și circa 70 unități de tehnică militară vor participa la exercițiul militar ”Scutul Nordic”, care urmează a fi organizat de Ministerul Apărării săptămîna viitoare la Centrul de instruire militară a brigăzii de infanterie motorizată ”Moldova” din municipiul Bălți, informează MOLDPRES.

Ala Diaconu, ofițer de presă la Ministerul Apărării, a comunicat pentru agenție că scopul exercițiului este de a evalua nivelul de pregătire a efectivului pentru îndeplinirea misiunilor, precum și interoperabilitatea cu trupele de carabinieri și echipele Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

În cadrul aplicațiilor, efectivele antrenate vor acționa la 10 puncte de instruire, unde își vor perfecta deprinderile de foc, de conducere a tehnicii din dotare,  elementele de acordare a ajutorului medical, asigurare a sprijinului de geniu și logistic etc.

Aplicațiile ”Scutul Nordic” fac parte din planul pregătirii de luptă al Armatei Naționale și sînt cele mai de amploare, organizate de Ministerul Apărării în 2015.

(Reporter V. Rusu, editor A. Răileanu)

img15002527

img15002527

img15002527

img15002527

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!