ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Întreprinderile de stat vor trebui să achite 50% din profit în bugetul public

08:26 | 22.04.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Societăţile pe acţiuni cu cotă majoritară de stat şi întreprinderile de stat vor trebui să repartizeze 50 la sută din profitul net obţinut în 2014 sub formă de dividende şi defalcări în bugetul de stat. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi de Cabinetul de miniştri, informează MOLDPRES.

Ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, a declarat azi la şedinţa Guvernului că „proiectul are drept scop asigurarea acumulării mijloacelor bănești necesare pentru finanțarea și implementarea strategiilor și obiectivelor Guvernului și asigurarea echilibrului bugetar necesar pentru menținerea unei situații macroeconomice stabile a statului”.

Mai mult, societățile pe acțiuni cu cotă de participare a statului și întreprinderile de stat care pînă la intrarea în vigoare a acestei Hotărîri au adoptat decizia de repartizare a profitului net obținut în anul 2014, urmează, în termen de o lună, să convoace adunarea generală extraordinară a acţionarilor pentru a se racorda prezentei decizii.

Totodată, în proiect se menţionează că nu vor plăti dividende/defalcări în bugetul de stat, întreprinderile care sînt insolvabile; profitul net a fost obţinut în urma casării datoriilor; sînt subiect al unor hotărîri de Guvern sau al unor acorduri, care prevăd scutirea de plăţile respective.

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu)

img15002567

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!