ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a avut o întrevedere cu ambasadorul României

13:44 | 27.04.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, la Reședința de stat, pe ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, cu ocazia aniversării a 5 ani de la semnarea Declaraţiei Comune privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România şi R. Moldova pentru Integrarea Europeană a țării noastre, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Părțile și-au exprimat satisfacția față de rezultatele înregistrate ca urmare a derulării Planului de Acţiune pentru aplicarea Declaraţiei Comune, remarcînd finalizarea cu succes a unor proiecte de modernizare în Republica Moldova în domenii precum energia, educația, cultura și sănătatea.

Cei doi interlocutori au pledat pentru continuarea și intensificarea cooperării strategice, în beneficiul cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului. Președintele Timofti a subliniat în context că, pînă în prezent, Parteneriatul Strategic moldo-român a produs certe și substanțiale foloase reciproce, care nu pot fi supuse îndoielii.

Ambasadorul Marius Lazurca a arătat, la rîndul său, că racordarea strînsă a Republicii Moldova la spaţiul european, în vederea angajării ireversibile a Republicii Moldova pe parcursul său european, este o prioritate a statului român.

Ambasadorul României a transmis, totodată, cele mai calde urări și felicitări cu ocazia Zilei Drapelului de Stat al Republicii Moldova.

(Editor M. Jantovan) 

img15002721

img15002721

img15002721

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!