ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA vor ajuta R. Moldova în implementarea reformelor şi dezvoltarea mediului de afaceri

17:01 | 07.05.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 mai /MOLDPRES/. Vicepremierul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul Adjunct pentru Comerţ, Bruce Andrews, din cadrul Departamentului Comerţului al SUA, care efectuează o vizită de două zile în R. Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Oficialii au convenit asupra intensificării Dialogului Strategic dintre Republica Molodova şi SUA, care reprezintă o importantă platformă de consultări, precum şi asupra activizării tuturor grupurilor de lucru pe cooperare sectorială. În acest sens, a fost salutată decizia de a desfăşura la Chişinău reuniunea Comisiei mixte de cooperare comercial-economică în perioada 9-10 iulie a.c.

În vederea intensificării relaţiilor comercial-economice dintre R. Moldova şi SUA, interlocutorii au discutat despre necesitatea încheierii Acordului Cadru în domeniul Comerţului şi Investiţiilor (Trade and Investment Framework Agreement/TIFA) şi Acordului privind evitarea dublei impuneri între cele două țări, care vor deschide noi oportunităţi pentru cooperare în domeniul comercial-economic şi investiţional.

“Sîntem foarte determinaţi să creăm mediul necesar pentru stabilirea de noi parteneriate de afaceri între țările noastre”, a menţionat ministrul Natalia Gherman, reiterînd interesul autorităţilor din R. Moldova în organizarea misiunilor economice bilaterale, sesiunilor de instruire pentru producătorii moldoveni privind reglementările pe piața americană etc.

La rîndul său, Secretarului Adjunct pentru Comerţ, Bruce Andrews,  a reiterat faptul că SUA vor continua să ajute R. Moldova în implementarea reformelor şi dezvoltarea mediului de afaceri. 

(Editor M. Jantovan)

img15003003

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!