ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru elevi din R. Moldova au obținut medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică 2015

12:31 | 08.05.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 8 mai /MOLDPRES/. Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut recent o medalie de aur, una de argint și două de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică din acest an, informează MOLDPRES.

Medalia de aur a fost obținută de Dionisie Nipomici, iar cea de argint de Vladimir Cucu, elevi în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău.

Totodată, Cezar Port și Mihail Țarigradschi, elevi în clasa a IX-a la același liceu, au obținut cîte o medalie de bronz.

Olimpiada s-a desfășurat în perioada 3–8 mai la Atena, Grecia, și a adunat 118 elevi din 20 ţări.

În anul precedent, elevii din lotul olimpic al Republicii Moldova au obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică, o medalie de argint și trei de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică și patru medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. 

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu)

img15003026

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!