ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bruxelles a început o manifestare sub genericul „Să cunoaştem Moldova”

14:02 | 11.05.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai /MOLDPRES/. Uniunea Consiliilor Raionale din Republica Moldova va desfăşura în perioada 11-13 mai în Parlamentul European de la Bruxelles o serie de evenimente de prezentare și promovare a raioanelor din ţară, sub genericul „Discovering Moldova! Să cunoaștem Moldova!”, informează MOLDPRES.

Activităţile sînt organizate în parteneriat cu Parlamentul European, cu suportul eurodeputatului Andi Cristea, Președintele Delegației Parlamentare UE-Moldova, precum şi a deputatului european Michal Boni, vicepreședintele delegației.

Solicitat de MOLDPRES, directorul executiv al Uniunii Consiliilor Raionale din R. Moldova Andrei Buzatu a afirmat că principalele evenimente organizate sînt următoarele: o expoziție de imagini/ fotografii/ tablouri și materiale pentru promovare turistică (locuri din natură, obiective turistice etc.), o expoziție a culturii populare tradiționale specifice locale (port popular, meșteșugărit etc.), precum şi una cu degustare a produselor tipice locale (culinare, băuturi, conservate etc.).

Potrivit sursei citate, tot la Bruxelles va fi susţinută o conferinţă cu tema „Integrarea europeană”, după care va avea loc un cocktail cu membri ai Parlamentului European.

Fiecare Consiliu Raional participant va avea un stand pentru expunerea produselor și a materialelor de promovare.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img15003089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!