ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Frații Vadim și Stepan Dimitrov au evaluat șansele lotului național la Mondialele de taekwondo

19:11 | 14.05.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 14 mai /MOLDPRES/. Frații Vadim și Stepan Dimitrov, care se află în prezent la Campionatul Mondial de taekwondo de la Celiabinsk (Rusia), au apreciat ieri, într-o conferință de presă, prezentată de site-ul worldtaekwondo2015.com, șansele membrilor lotului național de a deveni premianți, relatează MOLDPRES.

”Obiectivul meu este să mă clasez în primii șase la categoria de greutate pînă la 58 de kilograme. Asta îmi va oferi șansa de a lupta în continuare pentru un bilet olimpic de acreditare la Olimpiada de la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016). Deocamdată mă situez pe locul 32 în clasamentul mondial”, a spus Vadim Dimitrov.

”Speranțele noastre principale sînt legate de evoluțiile britanicului Aaron Cook (80 kg), căruia i-a fost acordată anul curent cetățenia Moldovei. El are un palmares care insuflă respect. Este campion european în 2010, 2012 și 2014, cîștigător la diferite turnee internaționale, participant la Jocurile Olimpice”, a declarat Stepan Dimitrov, care este campion european anul trecut la categoria de pînă la 54 de kilograme.

Astăzi Vadim Dimitrov a învins în primul meci reprezentantul Bulgariei  și i-a cedat sportivului din Thailanda, fiind eliminat din concurs. De asemenea a părăsit competiția coechipierul Vladislav Arventi (68 kg), premiant la Europene. El a învins în primele două meciuri sportivii din Vietnam și Uzbekistan și a pierdut în fața campionului Statelor Unite al Americii.

Campionatul se va încheia pe 18 mai.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img15003213

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!