ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și România au semnat un memorandum privind prelungirea gazoductului Iași-Ungheni pînă la Chișinău

13:22 | 21.05.2015 Categorie: Economie

Chişinău, 21 mai /MOLDPRES/. Prim-miniștrii Republicii Moldova și României, Chiril Gaburici și Victor Ponta, au semnat astăzi, cu ocazia vizitei la Chișinău a premierului român, un Memorandum de înțelegere privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și de energie electrică între R. Moldova și România, informează MOLDPRES.

În memorandum se specifică despre prelungirea gazoductului Iași-Ungheni pînă la Chișinău, pe teritoriul R. Moldova, și pînă la Onești, de partea României, și interconexiunea electrică Isaccea – Vulcăneşti – Chişinău.

„Odată cu aceasta se creează premize pentru integrarea R. Moldova pe piața energetică a Europei. Aceasta nu înseamnă renunțarea la alți furnizori, dar asigurarea stabilității energetice”, a menționat Chiril Gaburici.

La rîndul său, premierul român a declarat că România este principalul partener de sprijin pentru R. Moldova și că și-ar dori ca „gazul, energia electrică, autostrăzile din România să treacă Prutul”.

Cît despre cazul cetățeanului român, căruia nu i s-a permis intrarea în R. Moldova, Ponta a declarat că „doar justiția se poate expune pe acest caz”.

Prim-ministrul României, Victor Ponta, se află într-o vizită de o zi în R. Moldova. Acesta urmează să aibă o întrevedere și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu. Ultima vizită întreprinsă de Victor Ponta la Chișinău a fost pe 10 octombrie 2014. 

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu)

img15003416

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!