ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală va fi reorganizată

19:04 | 26.05.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 26 mai /MOLDPRES/. Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) va fi reorganizată prin transformarea ei din Întreprindere de Stat în Instituție publică. Decizia a fost aprobată astăzi la ședința Guvernului, informează MOLDPRES.

AGEPI va fi subordonată Executivului și va fi alcătuită din șase Direcții, Comisia de contestații și Centrul de mediere și arbitraj. Directorul general al AGEPI Lilia Bolocan va îndeplini toate măsurile necesare pentru realizarea procesului de reorganizare a instituției. Implementarea proiectului respectiv nu necesită cheltuieli suplimentare din bugetul de stat.

AGEPI este o instituție responsabilă de promovarea și realizarea activităților în domeniul protecției juridice a proprietății intelectuale privind drepturile de proprietate industrială, dreptul de autor și drepturile conexe.

(Reporter C. Russu, editor M. Jantovan)

img15003534

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!