ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat ghidul “Pădurea în contextul dezvoltării durabile”

15:38 | 02.06.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 2 iun. /MOLDPRES/. Ghidul  didactic “Pădurea în contextul dezvoltării durabile” a fost lansat astăzi în cadrul proiectului internaţional în domeniul silviculturii ENPI FLEG la care participă şi Agenţia de Stat “Moldsilva”.  Publicaţia este destinată elevilor şi studenţilor de la instituţiile de profil care doresc să cunoască mai multe despre patrimoniul forestier şi noţiunile de bază cu privire la gestionarea eficientă a acestuia, comunică MOLDPRES.

Prezentarea ghidului a avut loc în cadrul  activităţii ENPI FLEG  “Consolidarea capacităţilor educaţionale şi instituţionale pentru crearea de tineri mesageri şcolari pentru pădurile R. Moldova”, desfăşurată cu susţinerea Programului WWF Dunărea-Carpaţi România.

Tudor Botnaru, vicedirector general al Agenţiei “Moldsilva”, a apreciat iniţiativa lansării ghidului. “Educaţia contribuie continuu la formarea tinerei generaţii şi este necesar de a investi în acest proces, inclusiv prin intermediul relaţiilor dintre instituţiile de învăţămînt şi cele guvernamentale. Iar educaţia forestieră este o prioritate pentru Agenţie”, a menţionat Botnaru.

Potrivit coordonatorului naţional ENPI FLEG, Aurel Lozan, materialul didactic va contribui la ridicarea nivelului de cunoştinţe care va avea un impact pozitiv asupra utilizării raţionale a resurselor forestiere şi va schimba atitudinea tinerilor faţă de viitorul pădurilor.

La rîndul său,  Antoanela Costea, reprezentant al Programului WWF Dunărea-Carpaţi România, a caracterizat ghidul ca fiind complementar faţă de programul şcolar. “Obiectivul avut în vedere la realizarea ghidului a fost dezvoltarea tinerilor ca ambasadori ai pădurilor, în orice context profesional pe care îl vor urma”, a specificat Costea.

Proiectul ENPI FLEG este o iniţiativă politică a mai multor ţări din lume îndreptată spre asigurarea aplicării legislaţiei şi perfecţionarea guvernării în domeniul forestier. Programul este administrat de către Banca Mondială în cooperare cu Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) şi Fondul Global al Lumii Sălbatice (WWF). R. Moldova a aderat la proiect în anul 2009.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

 

img15003698

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!