ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a stabilit mărimea premiilor pentru performanțele obținute la Jocurile Europene

17:26 | 03.06.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat valoarea premiilor ce vor fi acordate sportivilor moldoveni pentru performanțele obținute la Jocurile Europene. Este vorba despre prima ediție a Jocurilor Europene, care se va desfășura la Baku, capitala Republicii Azerbaidjan, în perioada 12-28 iunie 2015. Peste 90 de sportivi vor reprezenta Republica Moldova la 12 discipline sportive: înot, atletism, canoe, box, lupte, sambo, tir, tir cu arcul, taekwondo, scrimă, ciclism și judo, informează MOLDPRES citînd Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Aceasta va fi cea mai mare delegație a Republicii Moldova din istoria participărilor la evenimentele olimpice. Jocurile Europene de la Baku le vor oferi sportivilor posibilitatea de a obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

Astfel, sportivii moldoveni, care se vor întoarce acasă cu medalii de aur, vor primi cîte un premiu în valoare de 200 de mii de lei. Pentru medalia de argint premiul va fi de 160 de mii de lei, iar pentru bronz – 120 de mii de lei.

(Editor L. Alcază)

img15003739

img15003739

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!