ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost lansat în premieră un album despre proiectele UE în R. Moldova

13:51 | 04.06.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Ambasada britanică a lansat astăzi un site despre proiectele Uniunii Europene în Republica Moldova, EUprojects.md. Totodată, în premieră a fost lansat şi un album foto despre proiectele UE în ţara noastră, informează MOLDPRES. 

"Deşi în ultimii ani asistenţa externă din partea Uniunii Europene a crescut, oamenii cunosc puţin despre ceea ce se face din aceşti bani, cine i-a alocat şi cum au fost cheltuiţi. Scopul albumului şi al site-ului este de a oferi informaţie veridică despre rezultatele proiectelor realizate din bani europeni şi de a încuraja cetăţenii R. Moldova să aplice la diverse proiecte şi oferte de granturi", a menţionat astăzi Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei UE în ţara noastră.

Albumul "Proiectele Uniunii Europene în Moldova" conţine informaţii despre proiectele implementate în ţara noastră din bani europeni şi modul cum acestea au schimbat viaţa comunităţilor. Prima ediţie a albumului cuprinde 19 proiecte de educaţie, sănătate, promovarea antreprenoriatului, agricultură, alte domenii. Albumul a fost publicat în trei limbi şi va distribuit gratuit în primării, consilii raionale, bănci şi alte instituţii publice.

EUprojects.md este un site dedicat proiectelor realizate în R. Moldova cu suportul Uniunii Europene. Site-ul este accesibil, începînd cu ziua de astăzi, în două limbi - română și engleză.

EUprojects.md şi Albumul "Proiectele Uniunii Europene în Moldova" fac parte din campania socială de informare "Vezi cu ochii tăi susţinerea Uniunii Europene în Moldova". Campania se desfăşoară cu finanţarea comună a ambasadelor Marii Britanii, Suediei, României, Letoniei şi SUA, cu participarea Delegaţiei UE. 

(Reporter D. Moraru, editor M. Jantovan)                

img15003762

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!